Puulattioiden hionnat ja lakkaukset

Puulattioiden hionnat ja lakkaukset tarkoittavat puupintojen käsittelymenetelmiä, joilla puhdistetaan, uudistetaan ja suojataan puulattioita. Tämä prosessi auttaa palauttamaan puulattian alkuperäisen ulkonäön ja parantaa sen kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Puulattioiden hionta ja lakkaus sisältää yleensä seuraavat vaiheet:

  1. Hionta: vanhan pintakäsittelyn, kuten lakan tai maalin, sekä naarmujen ja epätasaisuuksien poistaminen puulattiasta erikoistyökaluilla (hiontakoneet) ja hiomapapereilla. Hionnan avulla paljastetaan puun luonnollinen pinta ja väri.

  2. Puhdistus: hiontapölyn ja muiden epäpuhtauksien poistaminen lattiapinnalta imuroimalla ja pyyhkimällä kostealla liinalla. Tämä varmistaa, että lakka tai muu pintakäsittelyaine tarttuu kunnolla puuhun.

  3. Lakkauksen tai muun pintakäsittelyn levittäminen: lattiapintaan levitetään yksi tai useampi kerros lakkaa, öljyä tai vahaa puulajista ja käyttötarkoituksesta riippuen. Pintakäsittelyaine suojaa puuta kosteudelta, naarmuilta ja kulutukselta sekä antaa sille halutun ulkonäön ja kiillon.

  4. Kuivuminen ja viimeistely: annetaan lattian kuivua pintakäsittelyaineen valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tarvittaessa voidaan levittää useampi kerros lakkaa, öljyä tai vahaa, jolloin annetaan kuivua kerrosten välillä. Lopuksi tehdään tarvittavat viimeistelytyöt, kuten listojen asennus.

Puulattioiden hionta ja lakkaus on ammattitaitoa vaativa prosessi, joka edellyttää oikeiden työkalujen ja materiaalien käyttöä. Ammattilaisen suorittamana työn jälki on siistiä ja kestävää, lattia säilyy hyvässä kunnossa pitkään, ja sitä on ilo katsella. 

Ota yhteyttä, kun haluat saada puulattiasi taas loistamaan! 

Asiakastarina:

Kangasalan Pirtille kaivattiin päivitystä lattian ulkonäköön. Hioimme huolella vanhan lattian ensin tasaiseksi, jonka jälkeen päällystimme sen raskastakin tanssijalkaa kestävällä lakkapinnoitteella.